BİZ KANDIRAYIZ GRUBU KANDIRA’DA FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL’İ ANDI

Kültür ve Sanat - Aralık 4, 2019 9:31 pm

Biz Kandırayız Şiir Topluluğu 3 Aralık Salı günü saat 19 00 ile 21 00 saatleri arasında Şair Faruk Nafiz Çamlıbel’in şiirlerinin ve bestelenen parçalarının söyleneceği etkinliği düzenledi.

Bizkandırayız Şiir topluluğu olarak 11 .kez toplandı. Şair Faruk Nafiz Çamlıbel i okuduğumuz şiirler ve bestelenmiş parçalarını müzik topluluğunun katkıları ile söyleyerek andı.
Şair in hayatı ve edebi kişiliği hakkındaki konuşmayı Sabahat Ulutaş gerçekleştirdi. Sosyal ve siyasal yaşamı ile edebi kişiliği hakkında Mustafa Yıldız ve İpek Sümer hocalarımız anektodlar ve yaşanmışlıkları ile anlattılar.Tokdemir ailesinin hazırladığı HAN DUVARLARI isimli şiirini Feyza -Olcay-Zafer Tokdemir ile birlikte Sabahat Ulutaş- Ahmet Şakacı ve Celil Sağlam birlikte okuyarak dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Şairin diğer şiirlerini katılanlar sıra ile okudular.
Geceye katılanlar arasında Ç.Y.D.D. Kandıra şube başkanı Sevim Deren Emekli Öğretmenlerden İpek Sümer – Mustafa Yıldız-Avukat Figen Şentürk-Ahmet Şakacı -Eczacı Akif -Neslihan Acura ailesi-Feyza-Olcay- Zafer Tokdemir ailesi,Belgin Murat Yüksel ailesi,Aliye -Halil Erdoğmuş ailesi, Bizkandırayız Müzik Topluluğu eğitmenleri Münevver-Engin-Şahin Ecevit ailesi-Bizkandırayız platformu kurucusu Nurşen-Aygün Aynagöz ailesi , Sabahat Ulutaş -Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Binnur Onur-Celil Sağlam-ve Enes Tayfun bulunmakta idi.
Onbeş günde bir gerçekleştirilen şiir günü etkinliklerinin devamında Aralık ayı içinde hayatını kaybetmiş şairlerden Orhan Şaik Gökyay ı şiirleri ile anma kararı aldılar.

 

BENZER HABERLER