Bizkandırayız Şiir Topluluğu Orhan Veli Kanık’ı Anacak

Gündem - Nisan 24, 2024 1:35 pm

Bizkandırayız Şiir Topluluğu olarak Türk şiir hayatını değiştiren en önemli şairlerden Orhan Veli Kanık ı anacağız. Devlet Panlama Teşkilatı emekli Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca anlatacak Orhan Veli’yi.
Orhan Veli şiirleri çok önemli sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. Aynı şekilde hayat hikayesi ve özellikleri ile ilgili hatıralarını internette çeşitli sitelerden öğrenebiliriz. Fakat bizim programımızda İsmail Sarıca nın anlatacakları bunların dışında olacak. Çünkü kendisi Orhan Veli ‘nin sevgilisi Nahit hanımın Haydarpaşa Lisesinde ki öğrencilerinden.
Edebiyatla ilgili olanlar için çok değişik bir program olacak.

Başka bir sürpriz ise, Grup DODİYEZ Müzik Topluluğunun Orhan Veli nin bestelenmiş şiirlerinden söyleyeceği türküler olacak. Grup Dodiyez ilk sahne programını HİDAYET YELKENCİOĞLU Kültür Merkezinde bizlerle birlikte yapmıştı. Daha sonra TV programları ve çeşitli konserlerden sonra tekrar bizlerle birlikte olacaklar. Kendilerine şimdiden teşekkür ederiz. Aynı zaman da kültür merkezini bizlere açan Teoman Yelkencioglu na da teşekkürlerimizi sunarız.
Tüm hemşerilerimiz perşembe akşamı davetlidir.

BENZER HABERLER