Diyanet Birlik-Sen Kocaeli İl Başkanı Ali Sarıkaya’dan Mevlidi_Nebi Haftası Açıklaması

Gündem - Ekim 28, 2020 9:15 pm

Diyanet Birlik Sen Kocaeli İl Başkanı Ali Sarıkaya,Mevlidi_Nebi Haftası Münasebetiyle Basın Açıklaması Yaptı.

Hz Muhanmmed Allahın Nuru,İlim İrfan Kaynağıdır,Haktır Onun özü,Haktan Gelir Onun Sözü,
Alemler Onunla hayat buluyor,O Rahmetenlil Alemiyndir
Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünü 28 Ekim 2020 Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece, ‪ idrak edeceğiz.

İnsanlığa rahmet ve hidayet vesilesi olan Peygamberimize ümmet olma bahtiyarlığını bizlere lütfeden Yüce Rabbimize hamd’ü senalar, âline ve ashabına salât ve selâm olsun.

Kur’an-ı Kerim bize Hz. Peygamber’i (s.a.s.), en güzel örnek, şahid, yol gösterici, müjdeleyici, uyarıcı, Hak yolun davetçisi, etrafını aydınlatan kandil, ümmetine düşkün, çok merhametli ve şefkatli gibi vasıflarla anlatıor. Hz. Peygamber’i (s.a.s.) doğru anlamak ve anlatmak için onun hayatını ve getirdiği mesajları bilmek gerekir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmak amacıyla Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) örnek hayatını model almak ve onu tanımak için her yıl Mevlid Kandili’nin içerisinde olduğu Mevlid-i Nebi Haftası’nda bir konuyu gündeme taşımakta ve o konu etrafında çeşitli etkinliklerle Hz. Peygamber’in (s.a.s) yaşantısının ve sünnetinin tanınmasını sağlamaktadır.

Başkanlığımız 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nda Peygamberimizin çocuklara olan sevgisini ve iletişimi tanıtmak amacıyla “Peygamberimiz ve Çocuk” konusunu ele almayı kararlaştırmıştır.

Çünkü Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) çocukları anlama, eğitme ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimizdir.
O Nezaketli bir eş, müşfik bir baba ve sevecen bir dede olan Peygamberimiz (s.a.s.), kendi çocukları ve torunlarıyla özel olarak ilgilenmiş, aynı şekilde sahabe-i kiramın çocuklarına ihtimam göstermiştir.

Her şeyden önce çocukları bir birey ve şahsiyet olarak kabul eden ve onlara değer veren Peygamberimiz (s.a.s.) sevgiyi, şefkati, merhameti ve hoşgörüyü çocuk eğitiminin en temel unsuru olarak ortaya koymuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi Şerifinde; “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.” Buyurmuştur.

Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle de çocuklarımız, gözümüzün aydınlığıdır, gözümüzün nurudur.
Yüce Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir.
Aile ve toplumun istikbali de çocuklardır. Çocuk ihmal edilirse, aile ve toplum, geleceğini göremez.

Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak Müslüman olarak bizim en önemli sorumluluğumuzdur.

Onların zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donamak, Her türlü sapkın düşüncelerden, ahlaka aykırı davranışlardan, hurafelerden onları uzak tutmak bizim görevimizdir.
Bu vesileyle son zamanlarda Fransa ve Avrupada, Peygamberimize Hakaret eden nasipsizleri şiddetle kınıyor,Yeryüzündeki bütün Müslümanların Dinimize,Peygamberimize hakaret eden Milletlerin mallarını almamaya, Boykot etmeye Davet ediyorum

Unutmayalım ki, Allah’ın Kitabı’nı rehber edinen, Allah’ın Resûlü’nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak Müslüman olarak hepimizin sorumluluğudur.

Bugün Müslümanlara düşen görev Hz. Peygamber’i tanımak, anlamak, hayatı O’nunla anlamlandırmaktır.Onun Şefaatine erebilmek Ona uymakla mümkündür

Müslümanlar hayatlarını Hz Peygamberin hayat modeline güçleri yettiğince benzetmeye çalışmalıdırlar.

Bu da O’nun yaşadığı insanî ve İslamî hayatı tanımayı gerektirir.
Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyor, haftanın Milletimize ve âlem-i İslam’a hayır ve bereketler getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

office 365 lisans satın al

BENZER HABERLER