Döngelli Sultan Orhangazi Fetih Camii’nin Restorasyon Süreci Başladı

Gündem - Aralık 22, 2023 12:30 pm

Kandıra’nın tarihine ışık tutan önemli yapılarından biri olan Sultan Orhangazi Fetih Camii’nin restorasyon çalışmaları hız kazandı.

Kandıra’nın tarihine ışık tutan önemli yapılarından biri olan Sultan Orhangazi Fetih Camii’nin restorasyon çalışmaları hız kazandı. Bugün itibarıyla caminin geçmişine uzanan ve Sultan Orhangazi’nin izlerini taşıyan bu önemli yapı, restorasyon proje aşamasına girdi.

Restorasyon proje ve yapım sürecini üstlenen isimler arasında Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Belediyesi imardan sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Uluce bulunuyor. Bu önemli projenin gizli kahramanlarından biri olarak anılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel de sürecin takipçileri arasında.

Döngelli Mahalle Muhtarı Barış Yaşar “Döngelli mahallesi sakinleri adına yapılan bu önemli adım için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Restorasyon sürecinin, mahallemizin tarihî mirasına ve kültürel değerlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

BENZER HABERLER