DUYAR’DAN İLGİNÇ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ekonomi - Aralık 29, 2019 4:49 pm

Geçmiş dönemlerde  yıllarca Kocaeli BBP İl Başkanlığı yapan,siyasetten ayrılan fakat siyasetin bir türlü  kendisinden ayrılmadığı Serhat DUYAR sosyal medya hesabından asgari ücretle alakalı  ”

1- 2019 yılı için Asgari ücret; çalışanın eline geçen 2020 TL, işverene maliyeti ise 3006TL. İdi. Bugün açıklanan rakamlarda da çalışanın eline geçen Asgari ücret ve işverene maliyeti aynı oranlarda devam edeceği ortada.

Geçmişten Bugune gelir adaletsizliğinden en büyük payını alan Asgari Ücretlinin vergi ve kesintileri ortadan kaldırılarak Asgari ücretli nefes almalıdır.

2- 2020 Asgari ücret rakamı hepimizin malumu Bugun açıklandı. Hükümet adına 5, işveren ve işcileri temsilen 5 er kişi ile toplam 15 kişilik komisyon 4 toplantı sorasında Asgari ücret rakamını açıkladılar.

Milletimizi en çok ilgilendiren Asgari ücreti belirlemek için komisyon kuruluyor, Milletin Vekilinin maaşı belirlenirken Mecliste oylama ile Vekilin maaşı belirleniyor. Asil ile Vekil arasındaki bu usul farklılığının ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum.

3- Tüik’e göre Enflasyon %12. Devletin harç, vergi artışı %23, Devletin dar gelirliler için ev müracaat şartı, aylık gelirinin 5800TL altında gelirinin olması. 4 kişilik bir aile için Yoksulluk sınırı 6733 TL.
Ve Milletvekili maaşı 23530.

Gelir adaletinin sağlanması için, Asgari ücret komisyonu ile insanları gereksiz beklentilere sokmamak için, Asil ile Vekil arasında adaletli bir paylaşım için ve her yıl Asgari ücret ne olacak diye gereksiz gündemlerden kurtulmak için; Asgari ücret sabitlensin.

Milletvekili maaşlarının % 20 sine veya başka bir söylem ile Milletvekili maaşlarının 5’te 1′ ine sabitlensin.

Çalışanın eline geçen. ; 2324TL
Asgari Ü. İşveren maliyeti; 3458TL

Gelir dağılımında adaletin sağlanması için birinci adım; işverene olan maliyetin, çalışanın eline geçmesidir.” açıklamasını yaptı.

BENZER HABERLER