İTALYAN BÜYÜKELÇİ EKSELANS MASSİMO GAIANI KANDIRA MANDA ÇİFTLİĞİNE ZİYARETE GELDİ

Ekonomi - Mayıs 10, 2019 12:15 am

İtalya’nın yeni Büyükelçisi Ekselans Massimo Gaiani Buffa çiftliğini ziyaret etti.Ekselans Massimo Gaiani’yi Kandıra manda Çiftliği ve BUFFA süt entegre tesisi sahipleri Niyazi YELKENCİOĞLU ve Ömer ARAL karşıladı,çiftlik hakkında ve bilgi veren Yelkencioğlu bu ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Yelkencioğlu ” Ortağım Ömer Aral ile birlikte 2012 yılında ‘Türkiye’de iyi mozeralla yapılmıyor, biz nasıl üretelim’ diye konuşurken bir fikir ortaya çıktı. Sonrasında 2012 yılında BUFFA adındaki şirketi kurduk. Kaliteli manda sütü elde etmek için 2013’te çiftliği faaliyete geçirdik. İtalya’dan mandaları temin ettik. Ben Kandıralıyım, ilçeme karşı vefa borcum var. İkincisi ise Marmara bölgesinde manda denilince Kandıra akla geliyor. Bu durum bizim pazarlamamız da da etki sağlayacaktır.

Biz çiftliğimizdeki üretimimizde İtalyan modelini örnek aldık. Hatta bu konuda Ömer Bey ile birlikte İtalya’ya kadar gittik. Burada yaklaşık 25-30 çiftlik gezerek incelemelerde bulunduk. Tespit ettiğimiz modeller üzerinde incelemelerde bulunduk. En iyi çiftliği kendilerine model seçerler. Mandaların İtalya’dan temin edilmesinin bir başka sebebi ise süt oranının daha fazla olması. Yerli manda günde 2-3 kilo, İtalyan manda ise 10-12 kilo süt verebiliyor.

Kendi mandalarımızın sütünden de 2015 yılında İtalyan peynirleri, yoğurt, tereyağı ve süt üretiyoruz. Üretimimiz ve firmamıza olan ilgi her geçen gün artıyor. Ürünlerimiz tamamen katkısızdır. Bu yüzden raf ömürleri diğer ürünlere göre daha kısadır. Ürünlerimiz yüzde 100 manda sütünden yapılıyor. Kandıra ve çevresine bu anlamda katkılarımızın olduğunu düşünüyoruz.Ürünlerimiz için yurt dışından da istekler var. Görüşmelerimiz sürüyor. Raf ömürlerinin kısa olması bizi zorluyor, onu çözdüğümüz takdirde Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihracatın başlayacağına inanıyoruz. Yurtdışına numuneler gönderdiğimizde oradaki şefler, o ürünün Türkiye’de üretildiğine inanamadılar. Ustalar ve çiftliğimizin müdürü İtalyan. Yurtiçinde ise İstanbul’da en iyi restoranların yüzde 95’ine ürünleri biz veriyoruz. İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum ve Çeşme’ye kadar da ulaşıyoruz.2 buçuk ton civarında günlük manda sütü işliyoruz Bunu 6-7 tona çıkardığımız zaman daha verimli olacağını düşünüyoruz. Hedefimiz şimdilik bu. Biz Türkiye’nin çoğu yerine ulaşıyoruz, ama maalesef İzmit’e tam anlamıyla ulaşamıyoruz. İzmit’te bizi iyi temsil edebilecek, güvenebileceğiz firmalar olursa İzmit halkına da ürünlerimizi tanıtmak isteriz. İzmit’te bayilik vermek istiyoruz. 2014 yılında Kocaeli Manda Birliği’ni kurduk. Burada manda üreticilerini bilgilendiriyoruz, çeşitli seminerler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda üreticilerin her manda için devletten destek almalarını sağlıyoruz. Amacımız önceden mandalarıyla ünlü olan Kandıra’da mandayı eski konumuna getirmek, gerekli önemin verilmesini sağlamaktır. Zaman zaman bazı fuarlarda yer alıyoruz ve firmamızın tanıtımını yapıyoruz.çıkçası hem şaşırdık hem de gururlandık. Bizi kimler önerdiyse, kimler seçtiyse herkese çok teşekkür ediyoruz. Gurur verici bir durum. Türkiye’de ilk modern manda çiftliğinin sahibiz. Hijyene çok önem veriyoruz. Dört dörtlük bir tesisimiz var.” açıklamalarında bulundu

 

BENZER HABERLER