KANDIRA İLÇEMİZDE FINDIK ÜRETİCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Tarım - Hayvancılık - Temmuz 25, 2019 2:16 pm

 

 

 

 

Değerli Fındık Üreticilerimiz Sizlerinde bildiğiniz gibi son 20 günden beri bölgemiz yağışlı ve serin geçmektedir.
Dolayısıyla gerek sizlerin ve gerekse Ülkemiz Tarım Ekonomisi ve Tarımsal ihracatımızda birinci sırada yer alan Fındığımız gerekli olgunluğa erişmediğinden , arazilerde yaptığımız kontrollerimizde fındık hasadı gecikecektir.
Sizlerinde bildiğiniz gibi Fındığın hasadı Fındığın olgunlaşmasına bağlıdır.Yani fındık tanelerinin tamamen kızarıp koyu renk aldığı,çotanakların sarardığı ve danelerin çotanaktan ayrıldığı zamandır.Yani Fındık hasadında tarih önemli değildir.Fındığın tam olgunlaştığı zamandır.
Tüm üreticilerimizden isteğimiz fındık olgunlaşmadan bahçeye girmemeleridir.Fındık ne zaman olgunlaşırsa o zaman hasada başlamaları ve özellikle de fındık dallarını silkeleyerek Fındığı yerden toplamaları dır. Ülke ihracatımız için önemli olan fındığın erken toplanması halinde milyonlarca lira ülkemiz zarara uğrayacağı gibi üretici olarak bizlerinde zararı olacaktır.Kendimize ve ülke ekonomimize zarar vermemek için daha pahalı fındığımızı satmamız için fındıklarımızı olgunlaştığında toplayalım.

Şimdiden bereketli bir hasat diliyoruz. İnşallah

 

BENZER HABERLER