KANDIRA’DA TAVŞAN ÇİFTLİĞİ…

Tarım - Hayvancılık - Ağustos 25, 2020 9:34 am

Kandıra İlçesi Avdan Mahallesinde kendi yemini üretebilen Türkiye’de ilk tavşan çiftliği;

Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın ve Veteriner Hekim Mehmet Ali Bülbül Kandıra ilçesi Avdan Mahallesindeki tavşan çiftliğini ziyaret etti.

Çiftlik sahibi Zooteknist Faruk İNAM

‘’Kocaeli ili Kandıra İlçesinde Türkiye’nin ilk İşletme tescil numaralı ve kendi yemini üretebilen tavşan çiftliğini faaliyete geçirdik.

Tavşan Çiftliği’nin faaliyete geçmesinde Öncelikle Kandıra Kaymakamı Sayın Mehmet ÜNAL ve Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz Sayın Ercan AYDIN Bey’in ve ilçe tarım Müdürlüğü’nde görevli olan veteriner hekimlere çok teşekkür ederim.

Bu çiftlik bir marka olan Kandıra ilçesini daha da markalaştıracak, örnek olacak.

Tavşan eti D vitamini olarak çok zengin bir besin kaynağı olmakla beraber kolesterol değeri çok düşüktür bundan sebep özellikle çocuk beslemelerinde D vitamini eksikliğinde ciddi başarılar sağlamıştır.

Avrupa’da Tavşan eti tüketimi katlı hayvan et tüketimi ile karşılaştırdığımızda birebir gitmektedir. Tavşan yetiştiriciliğine Şirket olarak çok önem veriyoruz, üreteceğimiz tavşan etlerini soğuk kurutma yapıp öğütüldükten sonra çocuk mamalarında, çocuk bisküvilerinde ve D vitamini eksikliğini giderecek toz tabletler haline getirmeyi planlıyoruz. Organik, besin değerleri yüksek gıda ve gıda katkıları üreterek sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz.’’ açıklamasını yaptı.

 

 

BENZER HABERLER