KANDIRALI AMİR ATEŞ, ERDOĞAN’I SESLENDİRDİĞİ ESER İLE ETKİLEDİ

Gündem - Ocak 11, 2019 4:40 pm

Beştepe’de sahne alan Kocaeli Kandıralı bestekar Amir Ateş’in performansından etkilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir eser daha okumasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

BİR ESER DAHA OKUMASINI İSTEDİ

Ödül töreni öncesinde ünlü bestekâr Amir Ateş sahne alarak, ‘Bir kızıl goncaya benzer dudağın’ adlı şarkıyı seslendirdi. Ateş’in performansından çok etkilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devreye girerek bir eser daha okumasını istedi. Ateş, bunun üzerine ilahi okudu.

ÖDÜLÜ ERDOĞAN’DAN ALDI

Kandıralı bestekar Amir Ateş’e 2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat verdi.

AMİR ATEŞ KİMDİR?

1942 yılında Kandıra’da dünyaya geldi. Sadettin Kaynak ve Emin Ongan gibi büyük isimlerin öğrencisi olan Amir Ateş, yine büyük Bestekâr Yesâri Asım Arsoy ile adeta bir baba-oğul ilişkisi içinde oldu. Sözleri İlham Behlül Pektaş’a ait olan Seni Ben Unutmak İstemedim ki ve Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, sözleri Melek Hiç’e ait olan Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın ve sözleri Onur Akay’a ait olan Kalmadı Bu Alemde Aşkı Yazan Bir Kalem gibi, en sevilen şarkılarıyla musikimizdeki önemli yerini almıştır. Çok sayıda ödül alan Amir Ateş, uzun yıllar Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde hocalık yapmıştır.

 

BENZER HABERLER