KANDIRA’YA ÜLKEMİZİN EN BÜYÜĞÜ,AVRUPA’NIN İKİNCİ BÜYÜĞÜ KURULUYOR

Bilim Ve Teknoloji - Şubat 26, 2020 12:07 am

Türkiye’nin en büyük,Avrupa’nın ikinci büyük Rüzgar Enerji Santrali ilçemiz Kandıra’ya kuruluyor.Rüzgar enerji santrallerinden birinin yapımı tamamlanmış olup,diğerinin ise yapımı devam etmektedir.

Çamkonak Mahallesi  Lahana Mevkisine kurulan Rüzgar Enerji Santralinin kule yüksekliği 110 metre,kanat çapı ise 135 metredir. Yılda yaklaşık 18 Milyon KWH saat enerji üretmesi planlanmaktadır.

Kerpe yolunda tırın devrilmesi sonucu hasar gören kanatın tamiri yapılmış olup,elde edilecek enerji Kurtyeri Mahallesinde depolanacak,sahil mahalleleri ve Kaynarca’nın bazı mahallelerine verilecek

Rüzgar Enerji Santrali nedir?

Rüzgar enerji santrali birden çok rüzgar türbinlerinin bir araya gelerek birbirlerinin rüzgar alanlarını bozmayacak şekilde dizilmeleriyle oluşur.Yüksek basınç alanlarından, alçak basınç alanlarına doğru yönelen hava hareketi veya hava kütlesi değişen potansiyelde kinetik enerjiye sahiptir. Rüzgarın bu kinetik enerjisinden, çeşitli boyuttaki pervanelerin döndürülmesiyle, direkt mekanik güç veya dönüştürülmüş güç, yani elektrik enerjisi elde edilmektedir.

 

 

BENZER HABERLER